Finomságok : MSE: "Szenvedélyesen szeretek főzni és fotózni" (Interjú!) |
MSE: "Szenvedélyesen szeretek főzni és fotózni" (Interjú!)
2020.12.20. 04:00
Czövek Emese – vagy ahogyan követői ismerik MSE – nagyon szeret a konyhában tevékenykedni, amely jól látszik népszerű blogján. Úgyhogy többek között a Happy Girl’s Kitchenről is kérdeztem őt az e-mailben vele készült interjúm során, amelyet az alábbiakban olvashattok.
Nemcsak blogger, hanem hivatásos fotós is Czövek Emese, akit követői többnyire MSE néven ismernek. Írásain és fotóin abszolút látszik a gasztronómia iránti szeretete, így nem meglepő, hogy a Happy Girl’s Kitchen nevezetű blogja olyan nagy sikernek örvend az olvasói körében. Oldalának saját csoportja is van a Facebookon, amelyen bárki megoszhatja a recepjeit. E-mailben sikerült feltennem neki a kérdéseimet, amelyekre nagyon hamar válaszolt is, úgyhogy az alábbiakban ezt olvashatjátok. Sőt, az is lehet, hogy az ünnepi ebédhez is kaptok jó tippet!
Miért döntöttél úgy, hogy létrehozod a Happy Girl’s Kitchen blogodat és a csoportodat a Facebookon?
Szenvedélyesen szeretek főzni és fotózni, és egyre többen kérték el a recepteket. Ezért indult útjának a blog, hogy több emberhez eljusson.
Milyen érzés, hogy már ilyen sok olvasód van és már 600-nál is több tagja van a csoportodnak?
A HappyGirl's oldalnak közel 5000 követője van és a recept csere-bere csoportunk is szépen fejlődik. 600 tag van jelenleg akikkel heti szinten megy a receptek és fotók megosztása.
Már nagyon sok fotót és receptet feltöltöttek a csoportodba. Van közülük kedvenced?
Minden fotónak és receptnek nagyon örülök, mert szerintem szuper ügyik és nagyon kedvesek a csoport tagjai! Büszke vagyok rájuk, hogy örömmel főznek és fotóznak! Szuper kis közösség !
Sokan főzni szeretnek inkább, de van, aki inkább sütni. Te melyiket szereted jobban és miért?
Szinte minden nap főzök, de az igazi kreativitásom a sütésben tudom kiélni. Menthetetlen desszert rajongó vagyok :)
Nemcsak a receptjeidről van oldalad, hanem fotózol is, így össze is tudod kötni őket, hiszen így a saját ételeidet is megörökítheted. Szerinted mitől lesznek jók az ételekről készült fotók? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?
Főztem, hogy fotózzak és fotózok, hogy főzhessek, egyik erősítette a másikat. Ma már a fotózás nem csak a hobbim hanem a szakmám is, bár nem fő tevékenységem, de nagyon nagy örömmel csinálom. Egy jó ételfotónak sok összetevője van, sokféle stílus van. Én nagyon kedvelem a "mozgalmasabb" kompozíciókat, mint pl. liszt-, vagy cukorszórás, csoki-, vagy levesöntés stb…
Hamarosan karácsony. Nálad mik kerülnek az ünnepi asztalra?
Nálunk Karácsonykor halászlé (amit egy kedves étterem tulajdonos barátom készít, mert Istenien csinálják), hagyományosan sült narancsos kacsacomb lilakáposztával, és mivel minden évben kell valami új is, idén dióbundában sült sertésszűz kerül az ünnepi asztalra. A desszert pedig egy meggyes mákos torta lesz!
Ha felkeltette az érdeklődéseteket a blogger, akkor érdemes megnézni az alábbi oldalait:
https://www.happygirlkitchen.hu/
https://www.facebook.com/happygirlskitchen
https://www.msephotography.hu/
https://www.facebook.com/mse28photography
(A cikket írta és az interjút készítette: Ebergényi Viktória)
(Fotók: Grossmann Gabriella, Czövek Emese)
|