Tippek, hogyan eheted a tarhonyát
2020.09.04. 06:20
Sokaknak - valamilyen megmagyarázhatatlan okból - a tarhonyáról rögtön a pörkölt jut eszébe. Pedig bizony máshogy is lehet enni ezt a nagyon finom tésztát, amelyről az alábbi cikkben kaphattok tippeket.
A tarhonya nagyon népszerű a száraztészták között, bár felhasználásnak vannak más formái is, hiszen nemcsak pörkölt mellé ajánlott fogyasztani. Számtalan lehetőség közül lehet választani, ha azt nézzük, hogy mit mihez lehet enni. Valahogy azonban a tarhonyáról szinte mindenkinek a pörkölt jut eszébe, pedig bizony rengeteg dologhoz illik.
Ha gyorsan szeretnék valami laktató és finom ételt készíteni, akkor jó, ha van otthon tarhonya és sajt. A pirított száraztésztát ugyanis meg lehet szórni reszelt sajttal, amit nemcsak nagyon könnyű megcsinálni, hanem tényleg jó. De ajánlott mellé zöldségeket is fogyasztani, ha nincs kedvünk összeválogatni őket, vagy vegyünk kész zöldségkeveréket. Az arányokon is változtathatunk, mindenki maga tudja, hogy mennyi szénhidrátot szeretne a szervezetébe bevinni.Nagyon jó a tarhonya még lecsóval is. Mikor szezonja van ennek a finom paprikás ételnek, akkor bizony nagyon sokan szokták ezt enni, ha pedig tartalmasabbá akarjuk tenni, akkor ez a száraztészta remek választás.Ha odáig vagyunka hagymáért, akkor nem árt megkóstolni a tarhonyához is. Ízléstől függően adjunk hozzá fokhagymát, ami nemcsak nagyon egészséges, hanem tényleg más ízt is ad az egész ételnek. Ha nagyon ragaszkodunk a húshoz, akkor szalonnát, vagy felvágottat is rakhatunk hozzá. Így nem olyan időigényes megcsinálni, de bizonyára így is ízleni fog.Nagyon jó tölteléknek is. Ha ugyanis töltött cukkinit készítünk, akkor a többi hozzávaló mellett ebből is tehetünk bele.
Persze nyilván még rengeteg étel mellé fogyaszthatjuk, a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt. Na, és ti mivel szoktátok enni a tarhonyát?
(Írta: Ebergényi Viktória)
(Fotó: Ebergényi Viktória)
|